30 mai 2017

IDOLII BOLII




1.  Nimic din afara ta nu te poate umple de frică sau de iubire, pentru că nimic nu este în afara ta. Timpul şi veşnicia sunt ambele în mintea ta, şi vor rămâne în conflict până vei percepe timpul doar ca mijloc de redobândire a veşniciei. Nu o poţi face cât crezi că orice ţi se întâmplă e cauzat de factori din afara ta. Trebuie să înveţi că timpul e exclusiv la dispoziţia ta şi că nimic în lume nu îţi poate răpi această răspundere. Poţi ştirbi legile lui Dumnezeu în închipuirea ta, dar nu poţi fugi de ele. Au fost stabilite pentru protecţia ta şi sunt la fel de neştirbite ca siguranţa ta.

2.  Dumnezeu nu a creat nimic în afară de tine şi nu există nimic în afară de tine, căci faci parte din El. În afară de El, ce altceva poate să existe? Nimic în afara Lui nu poate să se întâmple, căci - cu excepţia Lui - nimic nu e real. Creaţiile tale Îl sporesc cum faci şi tu, dar nu adaugă nimic diferit pentru că toate au fost dintotdeauna. Ce altceva poate să te supere decât efemerul, dar cum să fie real efemerul dacă tu eşti singura creaţie dumnezeiască şi El te-a creat veşnic? Mintea ta cea sfântă stabileşte tot ce ţi se întâmplă. De tine depinde fiecare reacţie pe care o ai la fiecare lucru pe care îl percepi, pentru că mintea ta determină cum îl percepi.

3.  Dumnezeu nu Se răzgândeşte în privinţa ta, căci nu e nesigur de El. Şi ce cunoaşte El poate fi cunoscut, căci nu cunoaşte numai pentru El. Te-a creat pentru El, dar ţi-a dat puterea să creezi pentru tine ca să fii ca El. Iată de ce e sfântă mintea ta. Poate ceva să depăşească Iubirea lui Dumnezeu? Poate ceva să depăşească, atunci, voia ta? Nimic nu poate ajunge la tine din afara ei pentru că, fiind în Dumnezeu, cuprinzi totul. Crede acest lucru, şi îţi vei da seama câte depind de tine. Când îţi simţi ameninţată pacea minţii, întreabă-te: „S-a răzgândit Dumnezeu în privinţa mea?" Acceptă-I atunci decizia, căci e într-adevăr constantă, şi refuză să te răzgândeşti în privinţa ta. Dumnezeu nu va decide niciodată în defavoarea ta, căci ar decide în defavoarea Sa.

~~~ A Course in Miracles

"Mă pot desprinde de lumea pe care o văd, renunţând la gândurile de atac."

Cristosul din tine nu sălăşluieşte într-un trup. Şi totuşi, El e în tine. De aici trebuie să rezulte că nu eşti într-un trup. Ce e în tine nu poate să fie în afară. Şi e clar că nu poţi fi separat de ceea ce e tocmai nucleul vieţii tale. Ce îţi dă viaţă nu poate sălăşlui în moarte. Nici tu nu poţi. Cristos e încadrat într-o ramă de Sfinţenie al cărei singur scop e să Îl facă manifest celor ce nu Îl cunosc, ca să îi cheme să vină la El şi să Îl vadă unde au crezut că sunt trupurile lor. Trupurile lor vor dispărea atunci, ca Sfinţenia Lui să poată fi înrămată în ei.