2 aprilie 2017

Spiritul Sfânt



1.        Isus este manifestarea Spiritului Sfânt, pe Care L-a făcut să Se pogoare pe pământ după înălţarea lui la Cer, sau după identificarea lui completă cu Cristos, Fiul lui Dumnezeu aşa cum L-a creat El. Spiritul Sfânt, fiind o creaţie a unui singur Creator, creând cu El şi după asemănarea sau spiritul Lui, e veşnic şi nu s-a schimbat nicicând. A fost „făcut să Se pogoare pe pământ" în sensul că era acum posibil să fie acceptat şi să I Se audă Vocea. A Lui e Vocea pentru Dumnezeu, şi are de aceea formă. Forma aceasta nu e realitatea Lui, pe care numai Dumnezeu o cunoaşte, alături de Cristos, adevăratul Lui Fiu, Care face parte din El.

2.        Spiritul Sfânt e descris în tot cursul drept Cel Ce ne dă răspunsul la separare şi ne aduce planul Ispăşirii, stabilindu-ne rolul individual în cadrul lui şi arătându-ne exact care este. El l-a numit pe Isus conducător în îndeplinirea planului Său, pentru că a fost primul care şi-a încheiat perfect propriul rol. Iată de ce i s-a dat toată puterea în Cer şi pe pământ, iar el o va împărtăşi cu tine când ţi-l vei încheia şi tu pe al tău. Principiul Ispăşirii I-a fost dat Spiritului Sfânt cu mult înainte de a-l fi pus Isus în mişcare.

3.        Spiritul Sfânt e descris ca singura Legătură care a mai rămas să asigure comunicarea dintre
Dumnezeu şi Fiii Lui separaţi. Pentru a îndeplini această funcţie specială,
Spiritul Sfânt Şi-a asumat o funcţie dublă. El cunoaşte, pentru că face parte din Dumnezeu;     El
percepe, pentru că a fost trimis să mântuiască omenirea. El e marele principiu al corecţiei; aducătorul percepţiei adevărate, puterea inerentă a viziunii lui Cristos. El e lumina în care se percepe lumea iertată; în care se vede numai faţa lui Cristos. El nu uită niciodată Creatorul sau creaţia Acestuia. Nu îl uită niciodată pe Fiul lui Dumnezeu. Nu te uită niciodată pe tine. Şi îţi aduce Iubirea Tatălui tău într-o eternă strălucire care nu se va şterge niciodată, pentru că Dumnezeu a pus-o acolo.

4.        Spiritul Sfânt stă în partea minţii tale care face parte din Mintea Cristică. El reprezintă Sinele tău şi Creatorul tău, Care sunt Una. El vorbeşte pentru Dumnezeu şi, totodată, pentru tine, unit fiind cu Amândoi. Şi este, de aceea, Cel Ce demonstrează că sunt Una. Pare să fie o Voce, căci în această formă îţi rosteşte Cuvântul lui Dumnezeu. Pare să fie o Călăuză printr-o ţară îndepărtată, căci ai nevoie de această formă de ajutor. Pare să fie orice îţi satisface nevoile pe care crezi că le ai. Dar nu e indus în eroare când îţi percepi sinele prins în capcana unor nevoi pe care nu le ai. Tocmai de acestea vrea să te scape. De acestea vrea să te ferească.

5.        Tu eşti manifestarea Lui în lumea aceasta. Fratele tău te cheamă să fii Vocea Lui alături de el. De unul singur, nu poate fi Ajutorul Fiului lui Dumnezeu, pentru că, de unul singur, nu are funcţie. Dar, unit cu tine, e strălucitul Mântuitor al lumii, al Cărui rol în izbăvirea ei a fost întregit de tine. El vă oferă mulţumiri şi lui, şi ţie, căci te-ai trezit cu el când el a început să mântuiască lumea. Şi vei fi cu el când timpul va lua sfârşit şi nu va mai rămâne nici urmă de vise de dușmănie în care să dansezi pe melodia subţire a morţii. Căci, în locul ei, se aude o vreme imnul închinat lui Dumnezeu. Şi apoi Vocea dispare, urmând să nu mai ia formă, ci să revină la veşnica neformitate a lui Dumnezeu.

***   “A Course in Miracles”   ***   "Sfinţenia mea îmi este mântuirea."

Cristosul din tine nu sălăşluieşte într-un trup. Şi totuşi, El e în tine. De aici trebuie să rezulte că nu eşti într-un trup. Ce e în tine nu poate să fie în afară. Şi e clar că nu poţi fi separat de ceea ce e tocmai nucleul vieţii tale. Ce îţi dă viaţă nu poate sălăşlui în moarte. Nici tu nu poţi. Cristos e încadrat într-o ramă de Sfinţenie al cărei singur scop e să Îl facă manifest celor ce nu Îl cunosc, ca să îi cheme să vină la El şi să Îl vadă unde au crezut că sunt trupurile lor. Trupurile lor vor dispărea atunci, ca Sfinţenia Lui să poată fi înrămată în ei.